Massage maakt je gezonder!

Fysiek contact voelt heerlijk aan, prikkelt de huid, spieren en zintuigen en heeft tevens een helende werking. Zorg er daarom voor dat je jezelf regelmatig laat verwennen met een ontspannende massage of sportmassage. Er zijn vele soorten massages, toch zijn de psychische en lichamelijke gezondheidsvoordelen telkens hetzelfde. Het zorgt voor een compleet gevoel van welzijn.

Verlichting van angst en depressie

Massage verlaagt het stresshormoon cortisol. Dit brengt de bloeddruk omlaag en geeft een ontspannen gevoel. Bovendien stimuleert massage de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes zijn van invloed op de gemoedstoestand waardoor je je blijer voelt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Verbetering immuunsysteem

Uit onderzoek is gebleken dat massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Hierdoor kan je lichaam zich eerder ontdoen van ziekteverwekkers.

Pijnstillende werking

Massage is met name effectief tegen nek-, schouder- en hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat massage net zo goed werkt tegen pijn als pijnstillers, acupunctuur en yoga oefeningen.

Betere doorbloeding

Massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit verbetert de stofwisseling en verlicht je spieren en organen. Daarbij geeft het ook gelijk een boost aan je huid en gelaatskleur.

Slaapbevorderend

Er is een verband tussen massage en de aanmaak van deltagolven in het brein. Deze hersengolven zijn verbonden aan diepe slaap, vandaar dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Soms al tijdens het masseren.


Heerlijk uurtje altijd. Fijne massage en ondertussen bijpraten, of juist niet. Net hoe de stemming is. Jo voelt dat altijd heel goed aan. Prettige praktijkruimte, fijne sfeer, gewoon doen!
-Joan-

Sportmassage

Sportmassage is veel breder dan het in eerste instantie lijkt. Het is een stevige massage gericht op de spieren, met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren. Hierdoor worden de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd. Het verbetert de conditie van de spieren en blessures zullen sneller herstellen. Sportmassage is niet alleen voor de sporter maar ook geschikt voor de niet-sporter. Het is voor iedereen, die wel eens last heeft van bijvoorbeeld een vastzittende nek, schouders of andere lichaamsdelen. Sportmassage kan ook gewoon na een drukke of zware werkdag.

Ontspanningsmassage

Ook wel Zweedse massage genoemd. Een van de meest gebruikte massages, minder diep maar niet minder effectief. Diep ontspannend en stress reducerend. Voor mensen die hun lichaam op waarde weten te schatten en even kunnen genieten van een moment voor zichzelf.

Een combinatie van bovenstaande massages is ook mogelijk. Dit noem ik een cocktailmassage. Hierbij masseer ik intuïtief en afwisselend.

jo-jelmersma-sportmassage
jo-jelmersma-hot-stone-massage

Hot stone massage

Een Hot stone massage is een zeer specifieke massagevorm, die zich kenmerkt door het gebruik van warme stenen. De stenen worden op het lichaam gelegd en ze worden tevens gebruikt om mee te masseren. Het lichaam wordt aangenaam warm en de doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Een ander effect van de Hot stone massage is dat de spieren en de huid versoepelen. Deze massage is ideaal voor mensen met rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spierpijn en aandoeningen aan de luchtwegen. Ook is het een goede manier om stress te verlichten. In sommige gevallen mag deze massagevorm niet worden toegepast.